Helle for Gellerup

OmråBillede indsat i tekst 1det Gellerup gennemgår i disse år en af de største og mest gennemgribende forandringer, et boligområde i Danmark nogensinde har været udsat for. Blokke rives ned, beboere flyttes rundt og nye bygninger vokser snart frem i forbindelse med, at Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj udfolder sig.
Overskriften for planen lyder ”fra udsat boligområde til attraktiv bydel” – og det er plan, der har mange vinkler. Det handler blandt andet om social- og boligpolitik, mediestorme, politiker-fokus, fordomme, integration og mennesker og livet, som det leves i Gellerup – kaldet Danmarks største ghetto.
Helle Hansen har boet i blokkene, siden hun var 8 år. Hun kom dertil som barn tilbage i 1973 – og er aldrig rigtig sluppet fri af området igen….
”Det er for spændende og sjovt at bo der, jeg vil nok kede mig et andet sted. Og selv om det nogle gange kan være træls, at ens bosted er så meget i fokus i rigtig mange sammenhænge, så overskygger de positive oplevelser, som kommer i både små og store forklædninger, de negative hændelser, der selvfølgelig også forekommer, når man bor i Danmarks fattigste boligområde, hvor rigtig mange af ens naboer har mødt udfordringer i livet, som vi andre kun har læst om”.

Skriv et svar